WSSE Kielce

Font Size

Cpanell
Jesteś tutaj: Start Żywność Poradniki Żywność - higiena

Żywność - higiena

Zagrożenie związane ze spożyciem pestek moreli i gorzkich migdałów

Czy spożywanie gorzkich pestek moreli i gorzkich migdałów jest bezpieczne? Czym są gorzkie migdały i gorzkie pestki moreli? Co to jest amigdalina? ...

Czytaj więcej...

Pięć kroków do bezpieczniejszej żywności

pieckrokow
pdfPięć kroków do bezpieczniejszej żywności... format: pdf - 126kB

 
zasady surowe owoce

pdfZasady bezpiecznego spozycia surowych warzyw i owoców... format: pdf - 138kB

ABC zbieracza grzybów

grzyb2Zbieranie grzybów w naszym kraju było i jest bardzo popularne,a spożywanie ich jest tradycyjnym zwyczajem żywieniowym polskiego społeczeństwa. Grzyby są chętnie spożywane przez ludzi ze względu na walory smakowe i zapachowe....

Czytaj więcej...

Jesteś tutaj: Start Żywność Poradniki Żywność - higiena