WSSE Kielce

Font Size

Cpanell
Jesteś tutaj: Start Żywność Poradniki Żywność - higiena

Żywność - higiena

Nadciśnienie Tętnicze

Nadciśnienie tętnicze jest schorzeniem, na które cierpi znaczna część populacji. Charakteryzuje się ono okresowo lub stale podwyższonym ciśnieniem tętniczym, co może być przyczyną niewydolności nerek, udaru mózgu czy zawału serca.

Czytaj więcej...

Normy żywienia dla populacji Polski

Eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie opracowali w 2017r. kolejną edycję „Norm żywienia dla populacji Polski".

Czytaj więcej...

Zagrożenie związane ze spożyciem pestek moreli i gorzkich migdałów

Czy spożywanie gorzkich pestek moreli i gorzkich migdałów jest bezpieczne? Czym są gorzkie migdały i gorzkie pestki moreli? Co to jest amigdalina? ...

Czytaj więcej...

ABC zbieracza grzybów

grzyb2Zbieranie grzybów w naszym kraju było i jest bardzo popularne,a spożywanie ich jest tradycyjnym zwyczajem żywieniowym polskiego społeczeństwa. Grzyby są chętnie spożywane przez ludzi ze względu na walory smakowe i zapachowe....

Czytaj więcej...

Jesteś tutaj: Start Żywność Poradniki Żywność - higiena