WSSE Kielce

Font Size

Cpanell
Jesteś tutaj: Start Żywność Komunikaty Ostrzeżenie publiczne: bakteria Salmonella w jajach spożywczych

Komunikaty

Ostrzeżenie publiczne: bakteria Salmonella w jajach spożywczych

Ostrzeżenie dotyczące żywności:

stwierdzenie bakterii Salmonella w jajach spożywczych

Na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego, w sekcji dot. ostrzeżeń publicznych, został zamieszczony komunikat w sprawie stwierdzenie bakterii Salmonella Enteritidis w jajach spożywczych.
Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: „Jaja z chowu klatkowego kl. wag. M"
Kod identyfikacyjny umieszczony na skorupce jaj: 3PL26111314
Producent: Gospodarstwo Rolne Krzysztof Niewczas Tychów Nowy 60, 27- 225 Pawłów, weterynaryjny numer identyfikacyjny: 26111314
Zakład pakowania jaj: Zakład Pakowania Jaj Fermy Drobiu Niewczas Tomasz Niewczas, Tychów Nowy 60, 27-220 Mirzec, weterynaryjny numer identyfikacyjny: PL26115902WE

Termin przydatności do spożycia: 23.07.2018 oraz 24.07.2018

Kwestionowana partia jaj (nr partii 23.07.2018) została wyprodukowana w dniu 25.06.2018 r. (data zniesienia jaj), producent postępowaniem objął dodatkowo jaja zniesione 26.06.2018 r. (nr partii 24.07.2018).

Szczegółowe informacje w powyższej sprawie zamieszczono na stronie internetowej: https://gis.gov.pl/zywnosc-i-woda/stwierdzenie-bakterii-salmonella-enteritidis-w-jajach-spozywczych/

 

Jesteś tutaj: Start Żywność Komunikaty Ostrzeżenie publiczne: bakteria Salmonella w jajach spożywczych