WSSE Kielce

Font Size

Cpanell
Jesteś tutaj: Start Komunikaty ŚPWIS

Komunikaty ŚPWIS

Ocena warunków sanitarno – higienicznych letniego wypoczynku dzieci i młodzieży na terenie woj. świętokrzyskiego w okresie od 27.06.2015 r. do 06.07.2015 r.

Informacja Świętokrzyskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego dotycząca oceny warunków sanitarno – higienicznych letniego wypoczynku dzieci i młodzieży na terenie województwa świętokrzyskiego w okresie od 27.06.2015 r. do 06.07.2015 r.

Czytaj więcej...

Brak informacji o składniku alergennym (orzechach) na etykiecie lodów „Häagen Dazs Macadamia Nut Brittle 500ml”

Na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego, w sekcji dot. ostrzeżeń publicznych, został zamieszczony komunikat w sprawie braku informacji o składniku alergennym (orzechach) na etykiecie lodów „Häagen Dazs Macadamia Nut Brittle 500ml" sprzedanych w Polsce w okresie 5 marca – 6 czerwca 2015.

Czytaj więcej...

Koronawirus MERS-CoV

  • Uaktualniane informacje na temat zakażeń koronawirusem MERS-CoV dostępne na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, w zakładce "Informacje dla podróżujących"

  • Informacje na temat badań diagnostycznych w kierunku zakażenia MERS-CoV oraz definicja i kryteria kwalifikacji przypadku MERS-CoV znajdują się na stronie NIZP-PZH

Umowa pomiędzy WFOŚiGW a WSSE-Kielce

Świętokrzyski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny informuje, że w dniu 31.03.2015r. została podpisana umowa pomiędzy Wojewódzkim Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Kielcach a Wojewódzką Stacją Sanitarno- Epidemiologiczną w Kielcach na dofinansowanie przez Fundusz zakupu specjalistycznego samochodu do przewożenia próbek wody do badań na potrzeby WSSE w Kielcach w wysokości 100 000, 00 zł.

Czytaj więcej...

Spotkania edukacyjne z okazji Światowego Dnia Zdrowia

foodZaproszenie V i VI klas szkół podstawowych, szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych na spotkania edukacyjne dot. tematu bezpiecznej żywności.

 

Czytaj więcej...

Komunikat w sprawie stwierdzenia migracji ołowiu z wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością pn. „Herz - Springform” („Tortownica w kształcie serca”)

 

Na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego, w sekcji dot. ostrzeżeń publicznych, został zamieszczony komunikat w sprawie stwierdzenia migracji ołowiu na poziomie 4,4 mg/kg z wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością pn. „Herz - Springform” („Tortownica w kształcie serca”).

Szczegółowe informacje w powyższej sprawie zamieszczono na stronie internetowej:
http://gis.gov.pl/ckfinder/userfiles/files/BI/Herz-Springform.pdf

Komunikat w sprawie stwierdzenia obecności składnika alergennego w produktach: makaron, makaron razowy

 

Na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego, w sekcji dot. ostrzeżeń publicznych, został zamieszczony komunikat w sprawie stwierdzenia obecności składnika alergennego, tj. soi w produktach:

  • „Makaron razowy w kształcie łosia PASTAÄLGAR FULLKORN 500g, art. 20139614,
  • „Makaron w kształcie łosia PASTAÄLGAR 500g, art. 00112432.

Szczegółowe informacje w powyższej sprawie zamieszczono na stronie internetowej:
http://www.gis.gov.pl/ckfinder/userfiles/files/BI/makaron%20IKEA.pdf

Komunikat w sprawie stwierdzenia alkoholu metylowego w wyrobie spirytusowym pn. Absinth


Na stronie internetowej Głównego Inspektora Sanitarnego, w sekcji dot. ostrzeżeń publicznych, został zamieszczony komunikat w sprawie stwierdzenia alkoholu metylowego w wyrobie spirytusowym pn. Absinth wyprodukowanym przez firmę VAPA DRINK s.r.o.

Szczegółowe informacje w powyższej sprawie zamieszczono na stronie internetowej:
http://www.gis.gov.pl/?go=news

Więcej artykułów…

Jesteś tutaj: Start Komunikaty ŚPWIS